Thursday, October 12, 2006

Skandalerna politikens kärna?

Regeringens slits sönder moraliskt av svart arbetskraft(systematiskt och i stor skala, uppenbarligen) och obetalda tv-avgifter.
Samtidigt fälls SSU:s ordförande Anna Sjödin för bråket på Crazy Horse tidigare i år. Domen är djupt beklaglig, inte minst för att Sjödin tycks ha hamnat i ett slags Moment 22 på den där nattklubben. Att döma av de oberoende vittnen som framträtt blev hon provocerad av vakten, som betedde sig väldigt aggresivt mot henne redan från början. Då gjorde Anna Sjödin inte som man borde, nämligen dra sig därifrån och acceptera att vakten har rätt att köra ut folk. Istället satte hon hårt mot hårt. Tingsrätten bedömde att man inte får göra så. Vakter har befogenhet att avgöra vilka som får vara kvar på krogen. Gästerna måste, hur orättfärdigt vakten än beter sig, finna sig i detta.
Även om domen nu överklagas blir det väldigt svårt för Anna Sjödin att sitta kvar. Socialdemokratin befinner sig mitt i en avgörande självprövning efter valförlusten En ny politik och ett nytt ledarskap ska mejslas fram. I det läget är SSU handlingsförlamat på grund av ordförandens privata trassel med rättvisan. Det håller inte. Tidigare har SSU varit en viktig drivkraft i socialdemokratins inre debatter, så inte längre.

1 comment:

Anonymous said...

Bra att hon stannar och slåss. Det är troligt att det gick till som hon och hennes sällskap samt oberoende vittnen säger. Hon har ingen anledning att skämmas. Många människor har varit med om liknande saker.

mvh

Anders Strömberg