Tuesday, February 13, 2007

Obegriplig besparing på EU-debatten

Göran Färm, en av landets bästa EU-debattörer, har idag återvänt till Europaparlamentet. Han petades från sin ordinarie plats efter två framgångsrika personvalskampanjer i förra valet och har sedan dess varit konsult med inriktning på just EU-frågor.
I dag skriver han ett inlägg på Europaportalen, där han bland annat kritiserar regeringen för att skära ned på stödet till EU-debatt i Sverige. Han skriver bland annat:

"I det läget är det tragiskt att regeringen k
näcker en av de viktigaste delarna av den svenska EU-politiken, nämligen stödet till debatten och den folkliga förankringen. Till och med i Norge, som inte är med i EU, kan man få stöd för att arrangera spännande möten om Europafrågor. Men inte i Sverige.
Stödet till fackens Brysselkontor försvinner. Stödet till debatten på skolor och i folkrörelser rustas ner. De förnämliga skrifter och hemsidor som Kommittén för EU-debatt har arrangerat läggs ner. Och uppenbarligen finns det ett hot även mot denna förnämliga institution – Europaportalen."

Jag håller med. Särskilt beklagligt är det att fackföreningsrörelsens nyhetsbrev från Bryssel försvinner. Det har gett en initierad och saklig rapportering inom ett område där nyhetsrapporteringen i övrigt är skral.

4 comments:

Eric Sundström said...

En liten ljusglimt(?!): Göran Färm kommer fortsättningsvis att skriva om Europapolitik i AiP, på samma sätt som Tommy Svensson tidigare gjorde. Det gäller att vi hjälpa åt för att hålla koll på EU från vänster.

Jesper Bengtsson said...

Bra grej! Göran skriver intressant och har bra inblick.

Anonymous said...

maste kolla:)

Siding Contractors Federal Way said...

Great read, thank you.