Friday, March 09, 2007

Doreen regerar

Läste en intervju med Karin af Klintberg i Resumé i dag. Alltid intressant att höra hur en person som fått så unisona (och rättmätiga) hyllningar för sin tv-produktioner resonerar kring sitt uppdrag. Hon svarar klockrent på det mesta, inte minst när hon säger att hennes uppdrag på tv handlar om att öka bildningen bland tittarna på ett så tillgängligt sätt som möjligt.
På frågan om tv:s mest underskattade personlighet svarar hon "Doreen i Bolipbompa". Även det klockrent. Doreen (och de andra programledarna för Bolibompa i dag) har gjort Bolibompa till ett program som både underhåller, utbildar och stärker barnen. Och framför allt: tjejerna får vara lika coola som killarna. De bryter könsrollerna hela tiden, som när manliga programledare tränar balett. Och min dotter (fem år) missar inte ett avsnitt av "Doreen dansar", och får genom streetdans lite distans till balett- och prinsessidealet som annars regerar flickornas värd.

2 comments:

Anonymous said...

Tack Jesper !
Kul att dina barn gillar att dansa.
Vi jobbar stenhårt med könsroller och mångfald på Boli.
Finns alltid mer att göra, but we r getting there.

M.v.h Doreen

Jesper Bengtsson said...

Låter bra! Det är ju nåt märkligt med det där med könsroller - att man måste jobba med det hela tiden, annars blir det som det alltid varit.
By the Way så är det just nu låtvalen i fredagspartyt som lockar mest, men döttrarna lyckas aldrig rösta på den musikstil som vinner:)