Thursday, August 17, 2006

Larsson till DN

Tja, det var väl knappast någon högoddsare att Thorbjörn Larsson blir ny chefredaktör för DN. Han verkar vara en person som älskar att vara operativ som chef, och i rollen som styrelseordförande för olika tidningar kan man inte vara det på samma sätt.
Dagens Nyheter får nu en av landets främsta tidningsmakare som chef. Det är bara att gratulera. Dessutom kanske Aftonbladet kan andas ut. Som styrelseordförande för Expressen hade Larsson tagit det som sin uppgift att slå sin gamla arbetsgivare i kriget (Larsson formulerade sig själv i de termerna när han var på Aftonbladet) om läsarna.
Från DN:s håll hördes under dagen en del grymtanden över att en kvällstidningsman ska ta över den "fina" tidningen. Det borde de inte vara oroade över. Tvärtom. Nu kanske DN får en chans att hitta in i den tabloidform man hällde ned den gamla tidningen i för ett par år sedan. Svenskan har kommit längre på den punkten. Det måste gå att göra en kvalitetstidning attraktivare, utan att för den skulle hemfalla åt det rent kommersiella tänkandet.

1 comment:

Anonymous said...

Apropå DN:s nya chefredaktör:

http://frostberg.blogsome.com/2006/08/17/extra-extra-nya-dn/